EKSTRUDER BESLEME OTOMASYONU
Helezonlu Besleme Otomasyonu
Yapılan karışım toz ise; emekatronik otomasyon karışımı helezon ile taşımayı önermektedir, emici ve hava ile taşıma yöntemi estetik ve alan kaplama yönünden avantaj gibi gözükse de formülasyon da ayrışmalara neden olacağından nihai ürün kalitesinde ve üretim prosesinde sorunlar çıkmasına neden olacaktır. Yarı mamül ürün silolarından helezonlar ile alınan karışım ekstruderlere dökülmektedir. Ekstruder üzerinde bulunan silolara konulan hassas sensörler ile malzeme istemesi sağlanır ve makinaların malzemesiz kalmaması sağlanır aynı zamanda silolarda malzeme kalmadığında bu sensörler sayesinde sesli ve görsel uyarıda bulunarak üretimin kesilmesini engellemektedir.Karışım granür ise emekatronik otomasyon taşıma sistemini mal müşterinin isteğine göre;
- Yarı mamul ürün siloları müşterinin maliyet durumuna göre siyah saç, paslanmaz ve plastik silolardan yapılabilme imkanı sağlamaktadır.
- Helozonlarımız müşterinin isteğine göre siyah saç ve paslanmaz çelik yapraklardan yapılabilmektedir.
- Helezon iç ve dış boruları müşterinin isteğine göre siyah boru ve paslanmaz borudan yapılabilmektedir.
Sistemin kumanda sisteminde program ve şalt elektrik malzemeleri kendi kanıtlamış dünya markası ürünler kullanılmaktadır. - Sistemde program kullanılmış ise müşterinin ileride mağdur olamaması için yedeği bırakılacaktır.
- Sistemlerimizde sıfır atık politikası ile çevreci ve çalışan yanlısı olarak insan dostu bir yapıya sahiptir.
- Emekatronik otomasyonunda ortamda toz olmaz.
- Emekatronik otomasyonda kolay kullanım arayüzüne sahip olduğu için operatör ve çalışanlar sistemin ilerleyişini an itibari ile izleyebilir ve müdahale edebilirler.
- Emekatronik otomasyon sistemlerinde düzenli bakım ve kullanıcı hataları haricinde sıfır arıza politikası güdülmektedir.
- Emekatronik otomasyon sistemlerinde mühendislik ve tecrübe ile edilmiş bilgiler ışında tüm paremetreler kapasiteye göre hesaplanıp en az enerji sarfiyatı ile sistem çalıştırılır.
- Yapılan sisteme olası arızaların en kısa sürede müdahalesi için web üzerinden bağlanılarak fabrika içerisindeki teknisyen ve mühendislere arızaya en kısa sürede müdahale etme imkanı sağlamaktadır.
- Emekatronik otomasyon yıllardır edindiği tecrübeye dayanarak sektörün neye ihtiyacı olduğunu bilir ve ona göre sürekli yedek parça stoğunu bünyesinde bulundurmaktadır.
Emicili Besleme Otomasyonu
Emekatronik Otomasyon Yapılan Karışım Granül İse; müşterinin mali durumuna göre emici yada hava ile taşınması en uygun yöntemdir. Maliyet gözetilmeyecekse granül için en uygun taşıma yöntemi emici sistemidir. Emici ile yapılan otomasyonlarda tesis içerisindeki toz, insan sağlığı ve daha sorunsuz bir üretim için emici sistemi vazgeçilmez bir yöntemdir.
- Yarı mamul ürün siloları müşterinin maliyet durumuna göre siyah saç, paslanmaz ve plastik silolardan yapılabilme imkanı sağlamaktadır.
- Emiciler ekstruder üzerindeki silolara monte edilir. Emiciler üzerindeki elektronik devre sayesinde hammaddeyi yarı mamul ürün silolarından otomatik olarak çekmektedir.
- Emici sistemi kendine münahasır bir kumanda sistemine sahip olduğu için ayrıca bir otomasyon sistemi kurmaya gerek yoktur.
- Emici sisteminin malzemeyi yarı mamül ürün silolarından çekebilmesi için yarı mamul ürün silolarından her makine için boru çekilmesi gerekmektedir.
- Emici sisteminin avantaj olduğu bir bölümde her formül için makine üzerlerine ilave boru çekmeye gerek yüktur hangi formül çalışacaksa emici borusu o siloya takılarak tek boru hattından ekstruderler beslenmektedir.
- Emici sistemi ile tesisiniz tozsuz ve çalışanlarınız sağlıklı labratuvar gibi bir ortamda çalışmış olacaktır aynı zamanda çevreci örnek bir işletme haline gelecektir.
- Emici sistemlerinde kulanılan motor sayısı ve güçleri helezon ve havalı sisteme göre daha az olacağından enerji tasarruflu bir otomasyon kurmuş olacaksınız buda sizin enerji maliyetlerinize yansıyacaktır.
- Emici sistem arıza yaptığında helezon ve hava üflemeli sistem gibi üretimi komple etkilemeyip lokal yani sadece çalıştığı makineyi etkilemektedir, bu sebeple işletmenizde üretim kayıplarını daha asgari seviye’de tutmanıza neden olacaktır.
- Emici sistemin bakımı ve arıza çok daha kolay ve kısa zamanda giderilmektedir.
- Emici sistem kurulum ve devreye alma işlemi helezon ve hava üflemeli sisteme göre daha kısa sürede devreye alınıp çalıştırabilir.
- Emici sistemi iş güvenliği açısından en az risk taşıyan cihazlardır.
- Emici sistemi toz karışımlar için taşıma yöntemi yönünden doğru bir yöntem değildir. Emiş esnasında malzemelerin özgül ağırlıklarını göz önüne aldığımızda ayrışmalara neden olacaktır. Buda ürün kalitesinde bozulmalar yaşatacaktır.
Hava İle Besleme Otomasyonu
Emekatronik otomasyon yapılan karışım granül ise ve maliyet düşünelerek bir otomasyon yapılacaksa havalı besleme sistemi en uygun olanıdır. Emici sistemine göre daha az maliyet söz konusudur. Emici ile yapılan tüm işlemleri bu sistem ile yapabilirsiniz emici sisteme göre kurulum daha uzun ve sesli bir ortama neden olacaktır.
- Havalı sistemde tek bir büyük fan ile esktruderlere granülü üfleme vasıtasıyla taşımaktadır.
- Her formül için makinalara boru çekilmesi gerekmektedir.
- Çekilen borular kurulu olan ekstrudelerin üzerine konulan platforma monte edilir.
- Boruların çıkışında pnomatik klepeler konulur.
- Platforma monte edilen her borunun altında bulunan klepelerden makinalara çıkış alınır.
- Makina üzerlerinde bulunan hunilere hammadde seviye kontrolü için sensörler monte edilir.
- Huni üzerlerine monte edilen sensörler malzeme isteme görevini yaparlar.
- Malzeme sensör seviyerinden aşağıya düştüğünde üfleme fanına start verir boru altlarında bulunan kendi klepesini açarak malzeme doldurmaya başlar.
- Siloda malzeme sensör seviyesine geldiğinde üfleme fanını durdurur ve ait olduğu klepeyi kapatır.
- Hava ile besleme sistemlerinde ortam tozsuz ve sesizdir.
- Hava ile besleme sistemi çevreci ve çalışan dostudur.
- Hava ile besleme sistemi arıza ve bakım açısından en sorunsuz otomasyon çözümlerinden bir tanesidir.
- Hava ile besleme sistemi esnek yapıya sahip olduğundan işletmelerde yer kaplamaz hava ile besleme sistemleri enerji tasarrufludur.
- Emekatronik otomasyon hava ile besleme sistemleri kumanda panolarında plc ile kontrol sağlanmaktadır.